A rammed limestone courtyard house is all about the owners wish to feel like she was "living in a garden".

A court design was adopted to allow maximum cross ventilation, solar access, privacy and security. This design also ensures each room has views to nature and is designed with a guest unit as part of the home but with its own discrete entrance.

Sustainabilty measures include solar passive design, ceiling fans, LED lights, a 1,5 KW photovoltaic system, 1500 litre rainwater tanks, limewash paints and a  water wise garden. The home also boasts many unique artworks specifically commissioned such as wrought iron gates, stained glass and shower screens made of Australian jade gemstones found locally.

WINNER :  2012 MBA MIDWEST/GERALDTON AWARD FOR ENERGY EFFICIENCY

WINNER : 2012 MBA MIDWEST/GERALDTON JUDGES INNOVATION AWARD

FINALIST : 2013 BDAWA AWARD FOR BEST SUSTAINABLE DESIGN- RESIDENTIAL

Builder : Port Denison Builders